Warning: Creating default object from empty value in /data/e/4/e4510062-4e92-4d0f-9003-bda9b670a0ed/scom.se/public_html/bloggar/wpmu-settings.php on line 45
Typisk måndag? @ Angelica Reuterswärd

Typisk måndag?

I måndags hade vi klinik igen, denna klinikdag handleddes av Bob som fick en lite kaos-artad dag.

För min del började det med att jag på vägen till kliniken märker att det låter konstigt om mitt höger framdäck på bilen. Jag får ringa till Bob och säga att jag måste in på en mack på vägen till SCOM för att kolla detta. Det verkar som däcket har pyspunka, däcktrycket var inte riktigt som det ska vara, om vi säger så… Men med nypumpade däck kunde jag rulla vidare till skolan bara ca 30min försenad.

Kan passa på att göra en intressant jämförelse här gällande tryck i avskilda caviteter. Om däcket alltså har för lågt tryck p.g.a. ett strukturellt fel, så blir det en extra belastning på fälgarna till slut om man kommer ner till så låga nivåer, och på andra strukturer i däcket innan dess. Tänk dig en människa med felställningar i kroppen som ger förskjutna tryckvärden i tex. thorakal (bröstkorgen) caviteten, eller abdominal caviteten.
Förstår ni vad som sker med organen som sitter fastspända med massa fasciala kopplingar i dessa caviteter? Tänk er vilka felaktiga kompressionskrafter de kan få utstå då och tänk er följderna av detta – hur organen kommer att fungera därefter. Tror ni att de kommer att fungera bra och att patienten kommer ha en välfungerande fysiologi? Nej, det tror inte jag heller!
Därför är tryckskillnaderna och de olika diaphragmorna (avdelar “tryckkamrarna”) väldigt viktiga för hur kroppen fungerar. Detta är viktigt inom Osteopatin.

Hursomhelst, väl framme på SCOM var det turligen bara en patient på morgonen och den behandlande osteopaten (vi har ju våra D.O.’s nu!:) var tur nog där. Det var nämligen 3 sjukanmälda osteopater denna dag! Sedan så var det en osteopat som gick tidigare denna dag. Så under dagen var vi 3 ostoepater som jobbade och sista timmen bara 2. Tur nog gick det precis att fördela patienterna emellan oss då det inte var fler än 3 patienter inbokade på samma timmar under dagen!

Bob gjorde ett jättebra jobb att handleda oss, och jag tror att vi alla var lite trötta när vi kom hem sen på kvällen!

Sidor:

Din epostadress visas aldrig.
Obligatoriska fält är markerade med *