Warning: Creating default object from empty value in /data/e/4/e4510062-4e92-4d0f-9003-bda9b670a0ed/scom.se/public_html/bloggar/wpmu-settings.php on line 45
Första inlägget @ Angelica Reuterswärd

Första inlägget

Välkomna till första inlägget!

Denna blogg ska söka ge er en inblick i hur det är att vara studerande på Stockholm College of Osteopathic Medicine (SCOM). En liten presentation är väl “in order” – jag som skriver heter Angelica och läser just nu första terminen på mitt 4:e år på SCOM.  Jag går alltså i 07a, den “äldsta” klassen på SCOM, som startade med sin utbildning VT 2007.

Jag kommer från och med nu blogga om mina utbildningsveckor på SCOM, men först så kanske det kan vara passande med en liten sammanfattning av hur utbildningen har varit hittills.  De första 3 åren har flugit förbi.  Utbildningen är ju 5 år, så nu är det bara strax under två år kvar.

De första f.a. två åren på skolan innebar väldigt mycket korvstoppning av information.  Anatomi, fysiologi och patologi bankades in samtidigt som osteopatiska undersökningsmetoder och tekniker, bl.a.  Regelbundna examinationer och årstentor kollar av att kunskaperna fastnar.
Den andra terminen av 3:e året släpps eleverna in i kliniken, med handledare, parallellt med undervisningen.  SCOM:s elevklinik startade med klass 07a precis innan sommaren 2009.  Då blev allt plötsligt på riktigt.
Elevkliniken har varit jättelärorik och våra handledare har guidat oss väl i behandlingen av våra glada och härliga patienter.

Sen har vi ju lite “småsyskon” på skolan också.  Klass 07b ligger bara ett halvår efter oss och har samma skolvecka som vi.  Klass 08 och klass 09 har tyvärr sin undervisning schemalagd en annan vecka på skolan så dem ser vi sällan i nuläget.

Som första klass har vi fått utstå att det varit lite rörigt till och från, i och med att vi varit och är lite försökskaniner.  Vi har dock ett system av feedback mellan elever och skolledning på SCOM.  Skolledningen har varit öppen och lyhörd för vår feedback för att få undervisningen på SCOM att fungera på bästa vis.

Men nu är vi alltså en bit in i början av fjärde året och siktet framåt är inställt på det kontinuerliga arbetet i elevkliniken, undervisningen och de vanliga examinationerna, och speciellt en stor praktisk examination vi har i maj.  Undrar ni något mer om hur utbildningen har varit så får ni fråga, annars kommer snart ny info om vad som händer på SCOM just nu för oss.

Nästa skolvecka för 07a samt 07b är nästa vecka, så vi hörs igen om ett tag!

/Angelica

Sidor:

2 kommentarer

Din epostadress visas aldrig.
Obligatoriska fält är markerade med *